Omgeving

Op 7 km ligt het dorp L’Isle en Dodon, waar je voor de dagelijkse boodschappen terecht kunt bij de Intermarché. Verder zijn er wat kleine winkeltjes, dokter, apotheek/drogisterij, cafés en restaurants. Aan de rand van het dorp bevindt zich ook een bewaakt buitenzwembad.

De Save is een rivier die door L’Isle en Dodon loopt. Er zijn op deze rivier mogelijkheden om te kanoën. Voor informatie hierover kun je terecht bij de L’office tourist.

Rond ons dorp zijn een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet. Op korte afstand zijn er ook stuwmeren, waar je met vergunning kunt vissen.

 

 

Natuurlijk mag een rit naar de Pyreneeën niet ontbreken; een indrukwekkende rondrit langs de Tourmalet en de Col d’Aspin, of een bezoek aan de Pic de Midi is zeker de moeite waard. De bedevaartsplaats Lourdes ligt op ongeveer anderhalf uur rijden.

Een dagje Spanje is zeker aan te raden, al is het alleen al om de goedkopere Spaanse benzine, drank, sigaretten te kopen of voordelig uit eten te gaan.

 

 

 

 

Winkelen in een aantal grote steden in de buurt is natuurlijk ook goed te doen. Denk hierbij aan Toulouse, Saint Gaudens, Auch allen binnen een uur te bereiken.

 

 

 

 

 

Frankrijk is beroemd om de leuke markten, zeker in de zomerperiode is dat heel gezellig.  Zaterdagochtend is er een kleine markt in L’Isle en Dodon. Grote markten worden gehouden op maandagochtend in Samathan en op woensdagochtend in Lannemezan.

Klik hier om terug te gaan naar submenu.